Nieuws

Nieuws2019-03-15T19:20:29+01:00

update corona-maatregelen

Vanaf vandaag is er een versoepeling van de corona-maatregelen mogelijk. Alle zwangeren bij ons onder zorg, ontvingen hierover een mail. Belangrijkste veranderingen zijn:

 • Partners (zonder klachten) mogen mee naar alle echo’s, ook naar de 20-weken echo.
 • Bij een bijzondere afspraak, zoals bijvoorbeeld een gesprek over je bevalling, overleg dan met ons of je partner mee kan.
 • Bij een bevalling thuis:  naast je partner mogen er meer mensen (zonder klachten) aanwezig zijn als je dit wilt. Wel moet er 1,5 meter afstand van ons gehouden worden
 • Bij een bevalling in het ziekenhuis:  Alleen je partner mag hierbij aanwezig zijn, verder niemand. Je partner mag de kamer 2x per dag verlaten tijdens de bevalling om een frisse neus te halen. Je partner mag koffie of thee halen in de familiekamer.
 • Tijdens de kraam week  komen wij 2 of 3 keer thuis op bezoek in de eerste week, vaker als het medisch gezien noodzakelijk is.

Heb je vragen of maak je je zorgen neem dan altijd contact met ons op.

 

 

update corona maatregelen

Er is een update m.b.t.. de corona-maatregelen. Het protocol is een klein beetje aangepast. Alle zwangeren bij ons ingeschreven ontvangen hierover een persoonlijke mail.

Belangrijkste verandering: je wordt niet meer een dag voor de afspraak gebeld, de controle is weer volledig op de praktijk. Uitzondering is wanneer je voor de eerste afspraak komt, dan bellen we je wel ongeveer een dag van tevoren.

Het volgende blijft ongewijzigd:

 • We vragen je om alleen naar je afspraak te komen, ook als er een echo wordt gemaakt, beeldbellen is natuurlijk wel mogelijk.
 • Bij binnenkomst je handen te desinfecteren met handalcohol.
 • Als je (milde) verkoudheidsklachten hebt, vragen wij je om niet naar het spreekuur te komen, maar ons te bellen om een nieuwe afspraak in te plannen.
 • Heb jij of één van je gezinsleden koorts (boven 38,0 graden), mag je niet naar buiten en kan je dus ook niet naar het spreekuur komen. Je kan ons dan bellen om een nieuwe afspraak in te plannen.
 • Alle voorlichtingsavonden komen te vervallen, wel is het mogelijk deze online te volgen, binnenkort meer hierover.
 • Er worden geen pretecho’s gemaakt, maar uitsluitend echo’s op medische indicatie.

online cursussen

Ben je nog op zoek naar zwangerschapscursus die je online kunt volgen in Corona-tijd? We hebben een paar leuke voor je opgezocht. Kijk bij onze samenwerkingen op de website.

 

laatste nieuws corona virus

Beste zwangere en partner,

Vanaf heden werken wij, net als alle andere verloskundigen in regio Rivierenland, volgens het verloskundig protocol pandemie COVID-19. Dit betekent oa dat er wijzigingen zijn in onze bezoeken aan huis tijdens het kraambed en zwangerschapscontroles op de praktijk. Hiervoor is door onze beroepsvereniging KNOV een schema opgesteld waarin alleen de medisch noodzakelijke controles plaats zullen vinden en ook bij welke zwangerschapsweken dit geadviseerd wordt.

Natuurlijk blijven wij 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen, je kunt ons ten alle tijden bereiken op ons spoednummer 06- 2784 1733

Voor niet dringende vragen verzoeken wij je om van maandag t/m vrijdag te bellen tussen 9.00-17.00 uur. Het stellen van vragen per mail heeft echter onze voorkeur om zo de telefoon zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor spoedgevallen. Ook is er een lijst met veelgestelde vragen, wellicht zit hier al een antwoord op je vraag bij.

We begrijpen dat het anders is dan je van ons gewend bent, maar hopen op deze manier dat we het virus en de verspreiding hiervan zo snel mogelijk onder controle hebben. Mochten er veranderingen zijn in de huidige werkwijze dan brengen we je hiervan persoonlijk zo snel mogelijk op de hoogte.

We vertrouwen erop dat we kunnen rekenen op je medewerking en danken je hartelijk voor je begrip.

Vriendelijke groet,

namens verloskundigen team de Ronding

Marianne, Tessa, Tineke en Kim.

informatie avond bevallen

Op 4 maart as geven wij onze eerste informatieavond rondom “bevallen”

voor de zwangere en haar partner vanaf 30 wkn zwangerschap

leuke en informatieve avond over alles rondom bevallen en de periode erna

aanmelden via info@deronding of via de assistente

WAARNEEMSTER KIM

Wellicht hebben jullie haar al ontmoet tijdens spreekuur of visites, onze waarneemster Kim.

Zij komt ons team versterken zodat ook wij kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Welkom bij ons team Kim, veel werkplezier!