Nieuws2019-03-15T19:20:29+01:00

CORONA UPDATE

Sinds het begin van de uitbraak van het corona virus werken wij met gepaste maatregelen. Door deze maatregelen willen wij voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt.
We vinden het heel fijn om te kunnen melden dat we steeds meer maatregelen los kunnen laten.
We verzoeken jullie vriendelijk tot nadere berichtgeving een (niet medisch) mond-neusmasker te dragen bij binnenkomst op de polikliniek. Tijdens de afspraak in de kamer met de verloskundige of assistente  mag het masker af wanneer je zit.

We begrijpen dat de maatregelen voor jou als zwangere niet altijd prettig zijn. Maar wij vinden ze erg belangrijk voor jouw en onze gezondheid.

Daarnaast blijft het volgende gelden:
  • Huisgenoten en anderen zijn welkom bij controle afspraken, maximaal 1 per bezoek. Ze mogen meekomen als ze geen klachten hebben en 1,5 meter afstand van ons houden. Kinderen onder 12 jaar mogen altijd mee naar het spreekuur. Als wij ons langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van jou bevinden, zullen wij minimaal een mond-neusmasker dragen (bv. bij een echo). Afhankelijk van het besmettingsrisico zullen we daarnaast soms ook andere beschermende materialen gebruiken, bijvoorbeeld handschoenen, een bril of beschermende kleding.
  • Ben jij of is er iemand in je huishouden ziek of heb jij / diegene (milde) klachten die passen bij het coronavirus ( verkoudheidsklachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, spierpijn, niet lekker voelen, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak)? Kom niet naar de afspraak, maar neem telefonisch contact met ons op. Maak een afspraak voor een coronatest via de GGD ( 0800-1202 en houd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand). Blijf thuis in afwachting van de uitslag van je test en bel ons om de uitslag aan ons door te geven.
  • Wij volgen de adviezen van de Rijksoverheid m.b.t. het terugreizen naar Nederland en quarantaine bij reizen vanuit hoog risico gebied. Voor de laatste adviezen zie: Rijksoverheid quarantaine
  • Onveranderd advies: Was vaak je handen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Schud geen handen. Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Voor vragen mag je ons altijd benaderen, liefst per mail. Maar is het dringend, neem dan telefonisch contact met ons op.
    Laten we er samen voor zorgen dat we gezond blijven. We vertrouwen op jullie begrip en medewerking.

informatie avond bevallen

Ongeveer 6 keer per jaar geven wij onze online informatieavond rondom “bevallen”

voor de zwangere en haar partner vanaf 30 wkn zwangerschap

leuke en informatieve avond over alles rondom bevallen en de periode erna

aanmelden kan via een reply op de uitnodigingsmail of via de assistente

KIEKEBOE

“Tot nader order GEEN KIEKEBOE i.v.m. corona”

Het mogelijk om bij ons even binnen te lopen om het hartje van je kindje te luisteren. Elke eerste donderdag van de maand tussen 16.00-17.00 ben je welkom.

Ben je nog geen 12 weken zwanger dan kijken we even met de echo, ben je de 12 weken voorbij dan luisteren we met de doptone.

Zonder afspraak en op volgorde van binnenkomst 😁

Ben je ongerust of heb je vragen neem dan altijd contact met ons op.

spreekuur lactatiekundige Tamara

Op 25 oktober en 6 december is Tamara weer bij ons voor het borstvoedingsspreekuur.

Wil je ook graag een afspraak met haar? Om 1-op-1 vragen te stellen, informatie te krijgen en je zo goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding.  Dat kan.

Schrijf je in via de website of bel ons om een afspraak in te plannen.
 

Ga naar de bovenkant