Nieuws2019-03-15T19:20:29+01:00

CORONA UPDATE   Om te voorkomen dat wij een besmettingsbron worden voor onze zwangeren en onze eigen naaste omgeving en om te voorkomen dat we in quarantaine moeten als gevolg van “nauw contact” met een op Corona positief getest persoon, dragen wij tijdens alle contactmomenten een medisch mondneusmasker. Afhankelijk van het besmettingsrisico zullen we daarnaast ook andere beschermende materialen gebruiken, bijvoorbeeld handschoenen, een bril of zelfs beschermende kleding.
Daarnaast vragen we jullie (zwangeren en eventueel partners) ook een (niet medisch) neusmondmasker te dragen bij contactmomenten op de praktijk. Daarmee wordt het risico verkleind dat je ons mogelijk besmet met het Corona virus.
Daarnaast blijft het volgende gelden:
  • We vragen je alléén te komen naar gewone controle afspraken. Is er een afspraak met een echo? Dan is je partner van harte welkom, met mondneusmasker.
  • Is er iemand in je huishouden ziek of heeft hij/zij klachten die passen bij het coronavirus? Kom niet naar de afspraak, maar neem telefonisch contact met ons op.
  • Kom je terug van vakantie uit oranje gebied en heb je een afspraak? Kom niet naar de afspraak, maar neem telefonisch contact met ons op. Advies is om 10 dgn in thuis-quarantaine te gaan.
  • Voorafgaand aan een huisbezoek zullen we je vragen of je zelf klachten hebt of dat er iemand binnen je huishouden klachten heeft om een goede risico inschatting te maken en voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen.
  • Wanneer je zelf klachten hebt die passen bij het coronavirus zoals zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak, laat je dan testen. Bel 0800-1202 voor een afspraak. Blijf thuis en ga alleen naar buiten om je te laten testen. Wacht de uitslag in quarantaine af. Laat ons de uitslag van je test weten.

online cursussen

Ben je nog op zoek naar zwangerschapscursus die je online kunt volgen in Corona-tijd? We hebben een paar leuke voor je opgezocht. Kijk bij onze samenwerkingen op de website.

 

laatste nieuws corona virus

Beste zwangere en partner,

Vanaf heden werken wij, net als alle andere verloskundigen in regio Rivierenland, volgens het verloskundig protocol pandemie COVID-19. Dit betekent oa dat er wijzigingen zijn in onze bezoeken aan huis tijdens het kraambed en zwangerschapscontroles op de praktijk. Hiervoor is door onze beroepsvereniging KNOV een schema opgesteld waarin alleen de medisch noodzakelijke controles plaats zullen vinden en ook bij welke zwangerschapsweken dit geadviseerd wordt.

Natuurlijk blijven wij 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen, je kunt ons ten alle tijden bereiken op ons spoednummer 06- 2784 1733

Voor niet dringende vragen verzoeken wij je om van maandag t/m vrijdag te bellen tussen 9.00-17.00 uur. Het stellen van vragen per mail heeft echter onze voorkeur om zo de telefoon zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor spoedgevallen. Ook is er een lijst met veelgestelde vragen, wellicht zit hier al een antwoord op je vraag bij.

We begrijpen dat het anders is dan je van ons gewend bent, maar hopen op deze manier dat we het virus en de verspreiding hiervan zo snel mogelijk onder controle hebben. Mochten er veranderingen zijn in de huidige werkwijze dan brengen we je hiervan persoonlijk zo snel mogelijk op de hoogte.

We vertrouwen erop dat we kunnen rekenen op je medewerking en danken je hartelijk voor je begrip.

Vriendelijke groet,

namens verloskundigen team de Ronding

Marianne, Tessa, Tineke en Kim.

informatie avond bevallen

Op 4 maart as geven wij onze eerste informatieavond rondom “bevallen”

voor de zwangere en haar partner vanaf 30 wkn zwangerschap

leuke en informatieve avond over alles rondom bevallen en de periode erna

aanmelden via info@deronding of via de assistente

WAARNEEMSTER KIM

Wellicht hebben jullie haar al ontmoet tijdens spreekuur of visites, onze waarneemster Kim.

Zij komt ons team versterken zodat ook wij kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Welkom bij ons team Kim, veel werkplezier!

 

KIEKEBOE

Vanaf juni is het mogelijk om even binnen te lopen om het hartje van je kindje te luisteren. Elke eerste donderdag van de maand tussen 16.00-17.00 ben je welkom.

Ben je nog geen 12 weken zwanger dan kijken we even met de echo, ben je de 12 weken voorbij dan luisteren we met de doptone.

Zonder afspraak en op volgorde van binnenkomst 😁

Ben je ongerust of heb je vragen neem dan altijd contact met ons op

Ga naar de bovenkant