Nieuws

Nieuws2022-01-04T09:49:43+01:00

CORONA UPDATE maart 2023

Het coronavirus is niet weg maar er wordt nu mee om gegaan als alle andere luchtweginfecties. Voor veel gestelde vragen over de corona adviezen zie: Veel gestelde vragen 
“Nederland is wat betreft het coronavirus in de endemische fase beland. Een nieuwe fase waarin het virus weliswaar constant rondgaat onder de bevolking, maar waarbij bijna iedereen door vaccinatie of een doorgemaakte infectie afweer heeft opgebouwd. Hierdoor worden maar weinig mensen ernstig ziek. De ziektelast van Covid-19 is inmiddels vergelijkbaar met die van andere luchtweginfecties en daarom kunnen de laatste adviezen nu ook vervallen”.

Wij volgen de adviezen van het RIVM. Voor de laatste adviezen om luchtweginfecties te voorkomen zie: adviezen 

Daarnaast blijft het volgende gelden:
 • Huisgenoten en anderen zijn welkom bij controle afspraken. Ze mogen meekomen als ze geen klachten hebben die passen bij luchtweginfecties.
 • Ben jij ziek? Blijf dan thuis en geef het z.s.m. aan ons door zodat we een nieuwe afspraak in kunnen plannen.
 • Heb jij (milde) klachten die passen bij luchtweginfecties ( verkoudheidsklachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, spierpijn, niet lekker voelen, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak)?
  Dan ben je welkom maar bij verkoudheidsklachten draag je een mondneus masker.
 • Onveranderd advies: Blijf thuis als je ziek bent. Was vaak en goed je handen met water en zeep. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Ventileer in binnenruimtes en zorg voor frisse lucht. Je bent niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Maar het blijft wel een veilige afstand, geef elkaar de ruimte.
 • Respecteer elkaars keuzes. Houd rekening met elkaar. Houd afstand als iemand daar om vraagt. Respecteer het als iemand een mondkapje draagt.
 • Wil je in het ziekenhuis bevallen? Check dan de website voor de laatste adviezen Ziekenhuis Rivierenland Tiel of Antonius Ziekenhuis
 • Voor vragen mag je ons altijd benaderen, liefst per mail. Maar is het dringend, neem dan telefonisch contact met ons op.
  Laten we er samen voor zorgen dat we gezond blijven. We vertrouwen op jullie begrip en medewerking.

Informatie avond bevallen

Ongeveer 5 a 6 keer per jaar geven wij onze online informatieavond rondom “bevallen” voor de zwangere vanaf 30 weken zwangerschap en haar partner.

Het is een leuke en informatieve avond over alles rondom bevallen en de periode erna.

aanmelden kan via een reply op de uitnodigingsmail of via de assistente

KIEKEBOE

Het mogelijk om bij ons even binnen te lopen om naar het hartje van je kindje te luisteren of even met de echo te kijken. Voor de data en locatie van KIEKEBOE, zie onze Agenda

Kiekeboe is altijd op een donderdagmiddag, tussen 16.00-17.00 ben je welkom.

We kijken even met de echo of we luisteren met de doptone.

Zonder afspraak en op volgorde van binnenkomst

Ben je ongerust of heb je vragen neem dan altijd contact met ons op.

Spreekuur lactatiekundige Tamara

Op de volgende data is Tamara weer bij ons voor het borstvoedingsspreekuur:
9 oktober, 20 november.

Wil je ook graag een afspraak met haar? Om 1-op-1 vragen te stellen, informatie te krijgen en je zo goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding.  Dat kan.

Schrijf je in via de website of bel ons om een afspraak in te plannen.

Meer informatie over Centrum voor Borstvoeding Boogaard&Van der Linden: https://www.centrumvoorborstvoeding.nl/

Ga naar de bovenkant